1

Ons kantoor

Interfact Uitzendburo is sinds 1987 actief in de zorg- en welzijnssector. Ruim drie decennia lang hebben wij onze dienstverlening aangeboden vanaf de Ceintuurbaan, maar sinds begin 2022 hebben wij de Ceintuurbaan verlaten en zijn wij verhuisd naar de Czaar Peterstraat. Een nieuw, fris en modern kantoor.

IMG_6309
5

Czaar Peterstraat

De Czaar Peterstraat is vernoemd naar Tsaar Peter de Grote. In de tweede helft van de 17e eeuw werden de Oostelijke Eilanden aangelegd met veel scheepswerven, waaronder die van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Omdat Tsaar Peter de Grote tijdens zijn bezoek aan Amsterdam een dag heeft meegewerkt op de scheepswerf is de straat naar hem vernoemd.

Czaar Peterkwartier

Inmiddels is het Czaar Peterkwartier het toonbeeld van Amsterdamse stadsvernieuwing. Van een verpauperd gebied, is het getransformeerd tot een ware parel in het centrum van Amsterdam. Met haar rijke historie, unieke boetiek-winkels, verrukkelijke horecagelegenheden, delicatesse en speciaalzaken, duurzame en vintage ondernemingen en verschillende musea, is het een veelzijdig gebied met voor ieder wat wils.

6
7

De 21e eeuw

In het laatste kwart van de 20e verloederde de buurt rondom de Czaar Peterstraat; de huizen waren slecht onderhouden en voldeden niet meer aan de moderne eisen. Er werd op grote schaal gesaneerd, verkrotte huizen gingen tegen de vlakte en werden vervangen door nieuwbouw, met woningen die aan de moderne eisen voldeden. Er zijn winkeltjes, ateliers, bedrijfjes in de creatieve sector en koffietentjes gevestigd. Nadeel was dat sociale woningbouw (kleine woningen) verdween ten faveure van grotere en duurdere huur- en koopwoningen, winkels en ook cafés en een restaurant. Interfact Uitzendburo is gevestigd op nummer 109, het nieuwbouwgedeelte van de straat.

IMG_6310
4
2
3