Flexwerken in de zorg: voor- en nadelen op een rijtje

Meer controle over je eigen agenda, werkplek en takenpakket: geen wonder dat flexwerken in de zorg steeds populairder wordt. Misschien overweeg je zelf ook om je vaste dienstverband te beëindigen, zoek je een bijbaan of wil je juist op jouw tempo weer gaan werken en ben je benieuwd wat bij flexwerken in de zorg de voor- en nadelen zijn. Interfact legt het je graag uit.

Wat is een flexwerker in de zorg?

Denk je aan de zorg, dan denk je misschien nog steeds aan personeel dat werkt op onhandige tijdstippen of van geen ophouden weet. Zonde, want het is een ontzettend dankbaar vakgebied. Voor jouw inzet krijg je talloze glimlachen en dankbaarheid terug.

Voor iedereen die graag de voldoening van de zorg wil ervaren, maar zichzelf niet over de kop wil werken, is een baan als flexwerker in zorg uitermate geschikt. Interfact zorgt ervoor dat jij als helpende (plus), verzorgende ig, verpleegkundige of begeleider kan doen waar jij energie uit haalt op de tijd en plaats die voor jou fijn is.

afwisseling in zorg

Afwisseling

detachering zorgpersoneel

Verschil maken

eigen tarief zzp

Baanzekerheid

passie voor de zorg

Menselijkheid

24:7 uitzendbureau

Hoofd, Hart, Handen

Flexibel werken in de zorg: iets voor jou?

Nu we je vraag ‘Wat is een flexwerker in de zorg?’ beantwoord hebben, nemen we graag de proef op de som. Ben je nu al enthousiast? Schrijf je dan gelijk in als zorgprofessional bij Interfact.

Flexwerken in de zorg: voor- en nadelen

+ Jij bepaalt hoeveel en waar je werkt
Geen baan meer die je verstikt of je privéleven overneemt. Als flexwerker in de zorg is de keuze waar, wanneer en hoe vaak per week/maand je werkt aan jou. Daardoor kun je het perfect combineren met parttime functie.

+ Uitvinden wat je leuk vindt
Misschien heb je net een studie afgerond of wil je juist kijken wat er nog meer mogelijk is. Dan is flexibel werken in de zorg iets voor jou. Door ervaring op te doen bij verschillende instellingen ontdek je wat het beste bij jou past.

- Minder zekerheid
Je salaris is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid uren die je maakt. Dit kan de ene maand wat minder zijn dan de andere maand. Tegelijkertijd is er op dit moment een enorm aanbod voor mensen die flexibel willen werken in de zorg. Dit is het perfecte moment om te beginnen.

- Wisselende collega’s en cliënten
Binnen een vaste functie heb je vaak dezelfde collega’s en cliënten. Houd er rekening mee dat dit als flexwerker in de zorg anders is. Al kun je altijd langere tijd bij één instelling blijven. Hou je juist van afwisseling? Dan is deze manier van werken perfect!

Zin om aan de slag te gaan als flexwerker?

Schrijf je dan nu in als zorgprofessional bij Interfact!

Vul direct het inschrijfformulier in en we spreken elkaar binnenkort >

Flexwerken in de zorg voor- en nadelen op een rijtje