Detacheringsbureau zorg

Waarom kies je voor een detacheringsbureau in de zorg en welzijn sector? Stel u bent bijvoorbeeld werkzaam als planner en heeft continue te maken met een tekort aan personeel. U merkt dat het lastig is om de juiste mensen te vinden. Overweeg dan om een gesprek aan te gaan met een ervaren detacheringsbureau gespecialiseerd in de zorg. Zij kunnen een oplossing bieden dat niet alleen zorgt voor een goed bezette afdeling, maar ook minder risico’s met zich meebrengt voor uw organisatie.

1 (1500 x 1500)

24/7 Bereikbaar

3 (1500 x 1500)

Deskundig gekwalificeerd personeel

4 (1500 x 1500)

Per dag inzetbaar

2 (1500 x 1500)

Groot bestand van flexibel inzetbaar personeel

Waarom kiezen voor een detacheringsbureau?

Het kan zijn dat u te maken heeft met verlof, een reorganisatie, piekbelasting of bijvoorbeeld uitval door ziekte. Het kan prettig zijn om specifieke kennis en kunde in huis te halen om geen onnodig lange sollicitatieprocedure in gang te zetten.

Door te kiezen voor een samenwerking met een detacheringsbureau in de zorg kunt u een vaste flexibele schil te creëren voor de continuïteit van uw organisatie.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Panteia* blijkt dat dit de belangrijkste redenen zijn om voor een detacheringsbureau te kiezen:

-    flexibiliteit

-    specifieke kennis

-    specialistische werkzaamheden

-    invulling van schaarse functies

-    extra ondersteuning tijdens drukte

Doordat de medewerker in dienst is bij het detacheringsbureau loopt uw organisatie minder risico. Is een medewerker ziek, met vakantie of gaat het om een tijdelijke functie waarbij er geen zicht is op ander werk binnen uw organisatie. Dit zijn geen zorgen voor u. dit wordt afgehandeld voor het detacheringsbureau. Zij zorgen ervoor dat u goed geschoold en gekwalificeerd personeel heeft. Het gaat vrijwel altijd om erg gemotiveerde mensen, aangezien ze veel flexibiliteit hebben, uitgedaagd worden in nieuwe opdrachten en in veel gevallen regelmatig afwisseling hebben vanwege de tijdelijke aard van de opdrachten. Uiteraard is het ook mogelijk om mensen voor langere tijd in te zetten op een project of functie.

De voor- en nadelen van detachering

Door een samenwerking aan te gaan met een detacheringsbureau profiteert u van meerdere voordelen. Ook geven we de nadelen aan zodat u een goede afweging kunt maken.

Flexibiliteit. Speel makkelijker in op drukke (of rustige) perioden. Bent u minder tevreden over een bepaalde medewerker dan is het eenvoudig schakelen met het detacheringsbureau voor een andere medewerker.

Snelheid. Geen tijdrovende sollicitatieprocedures maar snel deskundige medewerkers binnenhalen die direct aan het werk kunnen.

Continuïteit. Door voor een afgesproken periode gebruik te maken van flexibele medewerkers (FTE’s), weet u waar u aan toe bent. Dit zorgt voor continuïteit in uw organisatie.

Risicoreductie. Werkgeversrisico’s die u voor uw eigen medewerkers heeft, gelden niet voor de flexibele medewerkers via een detacheringsbureau. Zij zijn in dienst van een detacheringsbureau waardoor die verantwoordelijkheden niet bij uw organisatie liggen.

Mogelijke nadelen van detachering zijn dat een gedetacheerde minder binding kan hebben met de organisatie, als u ze vergelijkt met uw eigen medewerkers. En wil een gedetacheerde vakantie opnemen dan moet dit zowel voor u als voor het detacheringsbureau mogelijk zijn.

Interfact is zorg detacheringsbureau

Met meer dan 35 jaar ervaring is Interfact het detacheringsbureau in Amsterdam en omgeving, dat gespecialiseerd is in zorg en welzijn sector. Met ons omvangrijke bestand aan zorgprofessionals weten wij als geen ander invulling te geven aan uw uitdaging. Of het nu gaat om ouderenzorg, gehandicaptenzorg of een andere zorggerelateerde organisatie. Wij staan voor u klaar.

 

Wilt u kennis maken met detacheringsbureau in de zorg?

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u graag kennismaken met detacheringsbureau in de zorg en welzijn sector? Neem dan zeker contact met ons op. Graag bespreken we wat wij voor u kunnen betekenen.

* Onderzoek naar de detacheringsbranche i.o.v. PWC, ABN AMRO en ABU.